Hier leg ik uit waarom!

Waarom is gezonde voeding en sporten/dagelijkse beweging goed voor je?
We weten natuurlijk allemaal dat gezonde voeding gezond is en dagelijkse bewegingen goed voor je lichaam zijn. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hoe pas je dat toe in jouw drukke leven?

Voeding:
Elk lichaam heeft de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. Zie het als een brandstof voor je lichaam. Je tankt wat je nodig hebt. Bij een diesel auto stop je ook geen benzine toch? Zo werkt het lichaam toch ook een beetje. Op d’n duur gaat je lichaam klachten geven omdat het niet de juiste middelen krijgt om door te gaan.

Klinkt natuurlijk makkelijker dan het in werkelijkheid brengen. Maar toch werkt het wel zo.
Als jij je vaak niet goed voelt kan het heel goed zijn dat je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.
Dan komt de vraag natuurlijk hoe ga ik dit veranderen? Ben je een moeilijke eter? Vind je groenten en fruit niet lekker? Het zou heel goed kunnen dat je niet de juiste fruiten en groenten voor jou gevonden heb. Of heb je teveel stappen en veranderingen in 1 keer willen doen, waardoor het niet gelukt is om het vol te houden?

Iedereen volgt zijn of haar eigen stappen om een verandering te maken bij een gezondere levensstijl.
Hoe jij dat doet is volledig aan jou! Maar probeer een manier te vinden waarin het jou gaat lukken om het vol te houden. Ik zal hierover ook een blog gaan schrijven over tips hoe je jouw manier kan vinden en wat die kleine stappen kunnen zijn.

Beweging/sport:
Hoe pas je meer beweging toe? Waarom is dat zo belangrijk?
Het is natuurlijk makkelijk om de auto even te pakken voor een boodschap. Of als het regent om met je kinderen naar zwemles te gaan? Toch zijn die kleine veranderingen een grote verandering in de loop van de week. Je gaat je fitter voelen, bent meer tevreden met jezelf dat je wel bent gaan fietsen of wandelen.
Oké het is niet altijd even makkelijk, vaak is het een mentaal spelletje met jezelf en je zal jezelf steeds moeten overhalen om de trap te pakken dan de lift. Maar hou jezelf voor dat het iedere keer steeds makkelijker word. En dat is het verschil! lichamelijke conditie en je beter en fitter voelen! (ook al is het maar een klein beetje beter)

Waarom dit zo belangrijk is? Iedereen heeft zijn/haar eigen reden om fitter en gezonder te willen zijn! Is het om met je kinderen mee te kunnen spelen? Of omdat je een betere weerstand op wilt bouwen? Of omdat je die trap op wilt kunnen lopen zonder buiten adem te zijn als je bovenaan bent gekomen.

En het allerbelangrijkste: Be positive, think positive.. wees positief, denk positief!!