Het leed dat een blessure heet!!

poeh, daar ben ik weer!!

Het voelt als een leven geleden (en dat is het ook) dat ik tijdens mijn vakantie liep, en dit erg pijn deed al bij 3 km.
denkende dat het bij het vakantieleven hoort en dat mijn lichaam helemaal op zenn modus zat en geen inspanning wilde leveren heb ik het erbij gelaten en dacht ik dat dat wel los liep.

Maar niets was minder waar! Bij ieder loopje die daarna volgde had ik last. Echt pijn ook wel. Na verloop van tijd wist ik dat ik dit toch echt officieel een blessure moest noemen. Na een aantal stretch en dry needling behandelingen was het nogsteeds niet duidelijk waar de pijn vandaan kwam en hoe ik er vanaf kon komen.

Daarom naar de dokter geweest die me ontstekingsremmers voorschreef. Eerst in de zin van: je neemt op een dag zoveel mg aan ibuprofen waarin ik zelfs aan de neurofen ben gegaan (op een gegeven moment had ik zelfs pijn in rust) en toen ik alles gedaan had wat de dokter zei belde ik terug maar helaas was hij op vakantie. de vervangende dokter (of eigenlijk de assistente) stelde voor om die gehele behandeling weer opnieuw te doen. Ik zei haar dat ik dat niet ging doen en dat als het een ontstekingsremmer was ze me maar wat sterkers moest geven.

zo gezegd zo gedaan, weer mezelf aan de regels gehouden. ik probeerde hier en daar nog wel de kleine loopjes te pakken maar daar haalde ik geen plezier meer uit omdat ik geen groei zag/voelde.
Dus hup naar dokter die mij doorstuurde naar het ziekenhuis voor een foto, en gelukkig kwam daaruit dat ik alleen een gek gegroeid stuitje zou hebben en er niks mis was met mijn heupen.

In tegendeel zelfs, want toen ik op de stoel zat bij een sportarts vertelde die mij dat mijn botten er super goed uit zouden zien! wel een kleine verdikking van de huid waar ik last had, en met wat oefeningen en gekke positief kwam ze eraan uit dat mijn saurtorius niet helemaal goed was. Ik moest naar de fysio en vanuit daar behandeld worden.

Hé Hé, ken je dat gevoel dat je het eindelijk een naam kan geven ipv al die medicijnen en troep en eromheen gewaffel. Ik heb daar zo’n hekel aan. Gewoon in 1 x door en weten wat er is ipv andere behandelingen.

Ik loop nu zo’n 2 maanden bij de fysio, en eerlijk, ik heb me niet altijd aan zijn regels gehouden, 3x per dag stretchen en bla bla bla.. daar ben ik erg slecht in. MAAR ik zie wel verbetering, en nu ik weer een beetje lekkerder in mijn vel zit ga ik het gewoon weer goed oppakken, training vs. rust!! Ik kan namelijk al zeker 7 km pijnvrij lopen.. Ik heb een hardloop schema gekregen en ga daarmee hard (maar niet té) aan de slag!

 

Vertel mij eens,, heb jij wel eens een blessure gehad? En ben jij er vanaf gekomen??
Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen,

 

Tot de volgende weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *