De Asselronde in Apeldoorn

Ik was jullie nog verschuldigd om te vertellen over mijn reis naar de finish van de Asselronde in Apeldoorn.

In Apeldoorn had je dit weekend, dus zowel de zaterdag als zondag de kans om te gaan lopen. Op zaterdag kon je de 42 km, en op zondag de Asselronde (25km) de decathlon mini marathon (10 EM), de centraal beheer acht van apeldoorn (8km) de multicopy businessrun (8KM en 10EM) en de kidsrun van 1 KM.

Ik liep dus de 25 KM, ik loop deze afstand om 2 redenen, 1: ik heb deze loop vorig jaar gelopen in mijn voorbereiding voor de marathon van Rotterdam en is me ontzettend goed bevallen. Goed georganiseerd en een prachtige omgeving waar ik heerlijk van kan genieten. en 2: is omdat ik wil weten hoever ik dit jaar ben in mijn conditie naar de marathon. Dit jaar pak ik het net iets anders aan, en was dus benieuwd wat mij dit verder oplevert.

Dit jaar (net als vorig jaar) een leuk foto moment van de RMD groep, ik zie zeker bekende gezichten, maar ook genoeg onbekende gezichten. Dat maakt het natuurlijk ook erg leuk! Ik sta altijd open voor nieuwe contacten.
Een super leuke foto natuurlijk, en laat zien WAT hardlopen met ons doet!!

Na de foto mengel ik me met de voor mij bekende mensen Adjan, Ramona en Remco. (verder ken ik er een aantal van gezicht)
Ik heb er enorm veel zin in en mijn benen voelen ook goed, voor de start gaat Ramona nog even naar de wc maar ik ga niet (had ik achteraf spijt van). We lopen verder naar de stad en wat me opvalt is dat de temperatuur een stuk hoger lag dan vorig jaar en het zonnetje heerlijk scheen. Deze ervaring zou dus NOG mooier worden? Het beloofd in ieder geval veel!!

De start gaat en wij beginnen met lopen. Ik en Adjan kiezen voor dezelfde snelheid en blijven bij elkaar, Ramona en Remco blijven wat verder achter.
Ik heb vaker met Adjan gelopen en hij is een gezellige vent, dus raken we natuurlijk lekker aan de praat. Iets wat niet moeilijk is met het tempo wat we lopen. Maar iedere keer moeten we onszelf steeds weer bijroepen dat we op 5:50 lopen of op 6:00 of 6:15 terwijl ons doel toch echt 6:3-6:45 was.

credits fotograaf: flickr.com
fotograaf: Ikke!!

Voor de eerste km’s is dat nog niet echt een probleem maar na ongeveer 10 km begin ik me af te vragen wat verstandig is aangezien ik geen zin heb in een afspraak met de man met de hamer.
Ik besluit samen met Adjan dat zolang we gewoon nog goed kunnen praten we blijven lopen zoals we doen, rond de 15 km hadden we een flinke klim en besloten we met een gelletje en wat te drinken de heuvel voor de helft op te wandelen. We hadden namelijk geen haast ofzo. In Apeldoorn was alles (vooral waar schaduw valt) nog mooi bedekt met sneeuw en dat gaf natuurlijk een prachtig uitzicht. In brabant hebben we maar 1 keer echt sneeuw gehad en weg was het!

Julianatoren

Rond de Julianatoren begon ik het benauwd te krijgen en merkte ik dat mijn hartslag omhoog ging, Adjan had nog energie over dus hier scheidde onze wegen. Ik ga gewoon rustig verder wat wel op marathontempo was voor de komende (ongeveer) 5 km. Dus op 6:30.. het was geen man met de hamer maar eerder een aanpassing door de vele km’s. Ik ging nu natuurlijk weer verder dan ik een tijdje geleden was geweest dus je lichaam past zich daarop aan waar jij je dus ook op moet aanpassen. Niks mis mee zolang je je lichaam kent en je grenzen aangeeft.

De laatste km’s, ik was er!! Ik wist dat Adjan op me zou wachten en met volle overgave en het laatste beetje energie gaf ik nog even een eindsprint naar de finish, wat was dat HEERLIJK !!

Genieten is het in Apeldoorn, en dus blijkbaar niet alleen vorig jaar. Maar dit jaar ook. En dit keer met super gezelschap!
En deze medaille, DIK VERDIENT!!!

Reactie (1)

  • Anoniempje😍| februari 22, 2019

    Leutig!🏅

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *