Mijn zevenheuvelenloop ervaring

Zoals beloofd hier een blog over de zevenheuvelen loop.
Ik zou zeggen pak een glas water, bakje koffie of een lekker bakje thee want dit gaat een lange blog worden!
Dan ga ik me nu toewijden aan mijn blog:

 

#ochtend
Ik zal beginnen met de ochtend, omdat ik natuurlijk de hele ervaring wil meegeven.
Ik heb bij mijn vriend geslapen en daarom ontbijt ik ook bij hem.
Als ontbijt neem ik zoals gewoonlijk mijn normale ontbijtje overnight havermout met geprakte banaan.
Na mijn ontbijt vertrek ik naar mijn eigen huisje en maak me daar klaar..

-gelletje check                           -startnummer check
-vervoer check                           -water check
-extra kleding check
Ik ben er klaar voor.
Vorig jaar liep ik hem ongetraind, en dit jaar niet ,daarom heb ik er extra zin in!!!
Samen met mijn oom vertrekken we om 11 uur naar Nijmegen, echter had ik er geen rekening mee gehouden dan ik ook nog moest lunchen, damn!! Oke dan gaan we even gauw langs de supermarkt voor een peperkoek (was het enige wat er eetbaar uitzag op dat moment) . We vertrekken vanuit de supermarkt.

#innijmegen
In Nijmegen aangekomen hebben we al een vaste parkeer plek, dezelfde als die van vorig jaar. Alleen dit jaar was hij moeilijk te vinden door al die regen en hebben we maar gewoon een plekje gepakt waarvan we wisten dat het gratis en makkelijk parkeren was. (achteraf gezien was het toch een stuk verder dan we dachten!)
Eenmaal geparkeerd moest ik echt enorm plassen!! Maarja het was zeker nog een kwartier doorlopen voordat we bij onze meeting point waren van ik loop hard en ik naar de wc kon. Dus even langs de een winkel, maar nee daar mocht het niet. Na veel moeite doorlopen toch wat dixies gevonden bij de grote rotonde! Nadat ik geleegd was en opgelucht kon ik eindelijk 100% genieten.

En ineens beginnen mijn herinneringen van de Nijmeegse wandel 4 daagse te boven te komen (ik heb de 4 daagse gelopen samen met familie), wat heb ik toen genoten zeg. Het begint eigenlijk alweer te kriebelen om weer te lopen. Maar ik heb me voor nu gefocust op iets anders, de marathon van Rotterdam!
Eenmaal aangekomen in de drie gezusters ( ik loop hard meeting point) gauw weer plassen , kussen en knuffelen met al mijn hardloop vriendjes en vriendinnetjes, de 1 ken ik meer dan de ander maar dat maakt niet uit!
Samen met Monica en Wendy vertrek ik naar ons startvak: startvak Roze. start 13:50. In het startvak komen we nog meer mensen van Ik loop hard tegen wat een een gezelligheid!!!

Het is koud, het waait en het regent, en ik heb hier gewoon voor betaald om zo koud in de regen te staan! Wie doet dat? Gaat er toch door mijn hoofd zolang ik sta te wachten. Ik doe dit omdat het me een goed gevoel geeft, omdat ik door mensen omsingelt ben die mij leuk vinden om wie ik ben en wat ik doe want we hebben die gedeelde passie.

#destart
Als het startschot eenmaal gaat en er beweging komt, je ziet al die toeschouwers aan de kant prachtig! En dan ga ik over de start en we gaan lopen. Maar al snel bevond ik me in een tempo die toch iets sneller was dan mijn mede lopers en zag ze al niet meer om mij heen. Ik besluit gewoon door te lopen, uitlopen en genieten is mijn doel!
Al snel komt John mij tegen en we bevinden ons in een goed tempo. Heerlijk die wind ik mijn gezicht de mensen om je heen de geluiden van alle mensen die stappen zetten met al hun speciale hardloop schoentjes. De bladeren die geluid maken vanuit de bomen door de wind en het gevoel dat je onoverwinnelijk bent en je al die lopers naar boven ziet lopen!

#km3
Met de 3 km zie ik in de verte een ambulance stilstaand bovenop met z’n lichten aan, foute boel denk ik nog.
Maar toen ik er voorbij liep leek de tijd even stil te staan, alle lopers die door lopen en de man die op de grond ligt hij krijgt schokken van een AED en er word een beademingsslang ingebracht, op dat moment haalt John mij uit mijn hyperfocus en zegt dat ik niet moet kijken. Poeh dat is heftig om te zien ik denk ook niet dat dit beeld er ooit weg gaat. De ambulance ging weg met sirenes. Goed teken dus dat hij met spoed weg wilt. En met die gedachte ga ik verder en ben ik opeens op km 7 punt.(na de finish te horen gekregen dat de man zelfstandig ademde in het ziekenhuis)

#naardefinish
Na km 7 punt kon ik het dus naast me neer leggen en weer beetje bij beetje meer genieten van mijn loopje.
Wat een uitzichten zie ik zeg, de mooie gebergte, bomen en herfst samen met de felle kleuren van alle lopers geeft echt af en toe zo’n euforie moment. De heuvels gaan me ook verdomme goed af! Vorig jaar had ik het zo ontzettend zwaar! maar nu? Het ging lekker!!!
Samen met John waarbij we elkaar eigenlijk hazen komen we uit bij de laatste kilometers. Ik hoor hem nog zeggen dat we wat tempo af moeten nemen omdat we anders toch iets te snel gaan. Langs de bandjes die je meer energie geven en de lopers die ook genieten kan het niet anders dan dat je er zelf ook enorm van geniet!

#finish
We komen bij de finish, we hebben het gehaald! Maar wacht mijn tijd is 1:25:03 … waaaaaaat ,, dat had ik niet verwacht gewoon 18 minuten sneller dan vorig jaar! Dat had ik niet verwacht! Zo trots op mezelf en wat heb ik genoten. Ik geef John een dikke knuffel en ga op zoek naar mijn oom en vertrekken vervolgens nog even naar de meeting. Hier eet ik nog even een wrap van de Mac ( had dus nog niks gegeten) en nog wat spulletjes uitruilen. En ook nog even heel wat knuffels uitgedeeld natuurlijk.
Hier begint mijn vertrek naar mijn woonplaats weer.

 

 

 

 

 

#ikloophard
Hier zal ik nog wel even uitleggen over ik loop hard waar ik in mijn blog ook wat over vertel zodat je weet waar ik het over heb. Ik loop hard is een Facebook pagina met en door en voor runners, maar niet alleen dat! We zijn een familie! Ik heb door middel van ik loop hard veel vriendschappen opgebouwd en nog komende! Ze hebben ook een website waar je leuke spulletjes kunt kopen maar ook leuke win acties. Ik zou zeggen voeg je toe!

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen,

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook!

Reactie (2)

  • John| november 20, 2017

    onwijs leuk geschreven Daniëlla. Het was fijn om samen te lopen. Ik hoop dat je het beeld van de reanimatie van je af kunt zetten en dat het genieten blijft hangen! Topmens ben je!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *