Een klein begin..

Mijn eerste blog over het gezonde leven gaat over de kleine dingetjes.

Wil jij een verse start maken maar je weet niet waar je moet beginnen?
Hier lees je mijn verhaal, hoe was ik, wat deed ik, en hoe deed ik het.

Toen ik net begon met sporten en afvallen was ik echt een ENORME moeilijke eter, en dat is nog zacht uitgedrukt.
Ik at geen champignons, ui (heb nog een lange lijst) probeerde niks uit mijn comfort zone en at veel boter en ”wat lekkers” hoorde er zeker 3 tot 4 keer bij per dag. Ook met drinken was het alles behalve gezond ik donk veel (dagelijks zeker 5) blikjes energiedrank en GEEN water! Ik was mij niet bewust ,,niet echt zeg maar” wat dit met mijn lichaam deed.

Omdat ik een zoon heb begint bij mij nu steeds meer besef te komen dat ik gewoon niet beter wist. Niemand die mij wakker schudde van: HE JIJ DAAR,, kap er even mee. Nee want er zijn maar weinig mensen om mij heen die echt dingen weten over voeding, of ze weten het wel maar voelen de behoefte niet om het te delen. En daar kom ik in het plaatje, ik heb nu veel geleerd over voeding en ook al is er nog een lange weg te gaan… ik wil deze belangrijke informatie met je delen. Ik zou willen dat iedereen wist wat voeding met je doet.

Toen ik begon.. toen begon ik bij kleine stapjes. In plaats van wit brood pakte ik bruin brood.. Ik ruilde 1 blikje om voor 1 glas water. En ga zo maar door. Nu is die veilige haven van toen een nieuwe veilige haven van nu geworden. En ik hoop ook dat dat weer verander naar nog iets beters! Maar ik kleine stapjes kun je al een hoop bereiken.

Dus ga eens bij jezelf na.. wat zou jij kunnen doen aan jouw patroon? Wat is jouw doel? Alleen gezondere voeding of ook afvallen? Of wil je misschien gezond aankomen?

Als jij weet waar jij je verandering in kan maken met 1 klein stapje en de maand erna weer met een klein stapje. Dan heb je in 1 jaar toch 12 kleine verschillen gemaakt.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Like & delen en volgen word gewaardeerd!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *